HARJOITUKSIA JA LUETTAVAA


Harjoituksia ja linkkejä teksteihin, joita vastaanotollani suosittelen luettavaksi tai kuunneltavaksi. 

(Tulossa lisää)

Omia äänitteitä:


Harjoituksia

Practices in English

Itsemyötätunnon harjoituksia:

Practices for self-compassion in English:

Läsnäoloharjoituksia:

Kehollisuus:

Muuta:

Laajempia kokonaisuuksia:

Harjoituksia arabiaksi:

مشروع اليقظة في اللغة العربية

Harjoituksia persiaksi:

 Validointi

Validointi on myötätuntoista eläytymistä omaan tai toisen tunnetilaan ja inhimillisen kokemuksen näkemistä: näen sen, mitä minussa itsessäni tai toisessa ihmisessä tapahtuu aidosti juuri nyt, tai joku toinen näkee aidosti minut. Tunteeni tai kokemukseni on todellinen ja se saa olla olemassa. Se ei edellytä, että olemme samaa mieltä, tai että kokemus olisi ehdoton totuus. "Huomaan, että taidat olla nyt tosi ärtynyt. Harmittikohan sinua, kun et voinut enää jatkaa leikkejä kaverin kanssa? Ärtymys onkin silloin ihan ymmärrettävä tunne. Sekin kuuluu elämään, kestät sen kyllä ja minä olen tässä ja autan", voisi validoiva vanhempi viestittää lapselleen.

Validoinnin eli oman kokemuksen todeksi vahvistamisen pohjalta voimme alkaa rakentaa hyväksyvää yhteyttä itseemme ja siihen, mitä meissä tapahtuu. Silloin ei ole tarvetta paeta mitään tunteita tai ajatuksia, vaan koemme olemme turvassa itsemme kanssa. Kaikkien tunteiden pohjalta ei kannata toimia niin kuin se yllyttäisi, eikä kaikkia ajatuksia uskoa, mutta ne saavat silti tulla huomatuiksi ja niille voi tehdä tilaa itsessään, kun ne tulevat ja menevät.

Karine Bell on Sveitsissä asuva kulttuuriantropologi ja Rooted-yhteisön perustaja . Hänen tekemänsä podcastit avaavat loistavalla tavalla tätä tärkeää aihetta:

Season 1, Ep 55: Validating Experience (and it's near enemy)  (Apple podcast) tai Validating Experience (selaimessa) 24:00


Season 1, Ep 56: Invalidating Experience  (Apple podcast) tai Invalidating Experience (selaimessa) 28:00


Lue suomennokset täältä: (tulossa)