Minusta

Olen Maria Koivisto, kognitiviisen psykoterapian opiskelija (koulutuksessa 2022-2025, Helsingin yliopisto ja Luote Oy).

Olen käynyt aiemmin myös kognitiivisen lyhytterapian opinnot ja tunnelukkoterapian opinnot. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja (AMK), mikä tuo osaltaan näkökulmia kokonaisvaltaiseen työtapaani.

Terapeuttina olen lämmin ja myötäelävä sekä aktiivinen osapuoli vuorovaikutuksessa. Tulet kuulluksi ja kohdatuksi niiden haasteiden kanssa, jotka nyt rajoittavat hyvinvointiasi. Työtavassani on vahvasti mukana tunnetyöskentely ja keho-mieli -yhteyden huomiointi, sekä kokemuksellisuus ja luovuus: emme vain puhu asioista, vaan koemme niitä myös tunnetasolla ja teemme harjoitusten kautta kokeiluja, jotka altistavat kokemaan jotain uutta.

Viisaan mielen taidot, luovuus ja aito kohtaaminen ovat lähellä sydäntäni. Virallisten koulutusten lisäksi olen oppimisen palon innoittamana perehtynyt monenlaisiin psykologisiin teorioihin ja kirjallisuuteen, joten työtapaani voikin kuvata monia lähtökohtia integroivaksi. 

Annan mielelläni sinulle mukaan harjoituksia ja tehtäviä, joita tehdään itsenäisesti kotona tapaamisten välissä. Näin asiat eivät jää vain puhumisen tasolle vaan siirtyvät myös käytännön elämään ja arkeen. Toki saat käydä myös vain tapaamisilla ilman tehtäviä, jos voimavarasi eivät riitä muuhun. Halutessasi voimme sopia myös kävelytapaamisen tai puhelun, jos perinteinen vastaanotolla istuminen tuntuu haastavalta.

Olen työskennellyt vuosien ajan muualta Suomeen muuttaneiden ihmisten parissa, joten maahanmuuttoon liittyvät haasteet, pakolaisuuteen ja traumoihin liittyvät teemat ovat minulle tuttuja. Tulkkivälitteinen työskentely on luonteva osa työtäni. Pidän vastaanottoa myös englanniksi.

 

Koulutus

-Kognitiivinen aikuisten yksilöpsykoterapia (Helsingin yliopisto ja Luote Oy, koulutuksessa 2022-2025)

-Tunnelukkoterapian opinnot (Mentores, 2022)

-Kognitiivisen lyhytterapian opinnot (Integrum-instituutti 2019-2021)

-Terveydenhoitaja AMK (Diakonia-ammattikorkeakoulu 2008)

Lisäksi useita lyhyempiä kursseja ja koulutuksia

-Common Approach -kouluttaja/Hyvinvointia yhdessä-malli (Aracy Australia)

-Itsemurhien ennaltaehkäisy ja itsetuhoisuuden puheeksiotto

-Päihteet ja kohtaamisen kokemus

-Mielenterveys- ja päihdepotilaiden tupakoinnin lopettamisen tuki

-Mielenterveyden ensiapu 1

-Supporting Refugees Mental Health. 12/2019 THL

-Naisen käyttämän psyykkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikka. 11/2016, Maria-Akatemia

-Lapsen kaltoinkohtelu-seminaari 11/2016

-Väkivaltatyön foorumi: Ylisukupolvisuus - kohti väkivallatonta lapsuutta ja vanhemmuutta. 8/2016, Ensi- ja turvakotien liitto

 

MITÄ TARJOAMME

Tule ja koe!

Kaikki se, mitä ei vielä ole


 

  • (Tulossa myöhemmin)

Jäsenalue

(Tulossa myöhemmin)