BLOGI

Heräät aamulla ja etenet ehkä tutun kaavan mukaan, kukin meistä omassa järjestyksessään: aamiainen, kahvinkeittimen lataus, pesut, pukemiset, laittautuminen. Useimpia näistä toiminnoista ei tarvitse ajatella erikseen, vaan ne sujuvat vanhan ja vakiintuneen rutiinin mukaan - ja hyvä näin, sillä se säästää energiaa ja kapasiteettia enemmän ajattelua...

Karine Bell on Sveitsissä asuva... Hänen podcastinsa pohjalta tein suomennokset, jotka haluan jakaa mahdollisimman monen saataville, jotta ymmärrys tästä olennaisen tärkeästä asiasta voisi levitä. Katso linkin takaa toinen suomennos edeltävästä jaksosta, joka käsittelee tunteen ja kokemuksen todeksi vahvistamista eli validointia.

Oletko sinä se, joka tuntuu aina jäävän syrjään? Vai se, joka kiirehtii läpi elämän, vaikka huomaat kaipaavasi pysähtymistä?
Kaipaatko aitoa yhteyttä - yhteyttä itseesi ja omiin tarpeisiisi, sekä yhteyttä muihin?

Takana oli viikkojen tiivis panostus: työssä liikkumista paikasta toiseen, työn ulkopuolella omien asiakkaiden tapaamisia, jokaisessa liikenevässä hetkessä opiskelua, ja lopulta viikonlopun mittainen pihavajaan sulkeutuminen etätenttiä tehden. Perhekin taitaisi välillä tarvita minua. Levoton lepatus oli hiipinyt kehoon, enkä pysähtynyt sitä...

Lyhytterapialla tarkoitetaan yhden tai useamman kohdeongelman tavoitteelliseen ratkaisemiseen tähtäävää hoitojaksoa, joka on toteutettavissa alle 20 hoitokerran tai muutaman kuukauden sisällä.